FG STÄDTEBAUPROZESSE (SBP)

Edited by:
Michael Koch, Renée Tribble, Yvonne Siegmund, Amelie Rost und Yvonne Werner

---

New urbanist fields of work?! Influencing urban development purposefully and positively can only be accomplished productively if one goes beyond traditional disciplinary boundaries. What is required therefore is a rethinking within urbanist practice.

New Urban Professions—A Journey through Practice and Theory provides exploratory discussions of phenomena, reflections and professionalization possibilities in the various fields of work. In the first section, a wide variety of practitioners are presented, who try out suitable development strategies and procedural approaches. They experiment with professional and personal competences and reassess the relationship between creativity and multiple authorship.

Theoretical reflections present a variety of perspectives. Whether, to what extent, where, and how the emerging necessary competences can be taught and learnt is also a decisive factor in the long-term success of collective urban design of the future. The second part addresses this topic: what form might a sustainable exchange of experience take, what curricular consequences would appear necessary and in what roles, spaces, and spatiotemporal contexts must one prepare for the coproduction of the city?

With contributions by, among others: Renato Anelli, Anna Paula Couri, Christopher Dell, Christoph Heinemann, Bernd Kniess, Ton Matton, Michael Obrist, Klaus Overmeyer, Doina Petrescu, PlanBude, Carlo Ratti, Stefan Rettich, Tatjana Schneider, Snøhetta, Teleinternetcafe, Umschichten, Kai Vöckler, Kathrin Wildner

Participate! Portraits of Cities and Citizens in Action (2021) Buchcover © nai010 publishers, Rotterdam
Participate! Portraits of Cities and Citizens in Action (2021) Buchcover

312 Seiten; Abbildungen: 70 farb. und s/w Abb.
ISBN: 9783868595154
JOVIS Verlag GmbH, Berlin