STB-Publikationen

Anbei finden Sie eine Auswahl von Veröffentlichungen, die im Rahmen des ehemaligen Fachgebiets Städtebau und Bauleitplanung (FG Städtebauleitplanung, STB) unter der Leitung von Prof. Dipl.-Ing. Christa Reicher erschienen sind:

Transforming City Regions III | Urban Integration: From Walled City to Integrated City

• STB-Publikationen

In the context of Transforming City Regions, phenomena such as globalization and digitalization accelerate change and bring several aspects of life into motion. If used in a smart way, such developments might trigger a promising dynamic for local people, their living environment, and regional economy.

“Urban Integration: From Walled City to Integrated City” reflects on the challenges such dynamics encompass and also on the significance of social integration in urban contexts. The book compiles contributions from researchers, practitioners, and students to an international symposium held in Essen Zollverein in May 2018.

Edited by:
Christa Reicher, Fabio Bayro-Kaiser,  Päivi Kataikko-Grigoleit, Sarah Müller,  Jan Polívka (Eds.)

TCR III | Urban Integration (2020) Buchcover © LIT Verlag, Wien
TCR III | Urban Integration (2020) Buchcover

Bibliographic information published by the Deutsche Nationalbibliothek
The Deutsche Nationalbibliothek lists this publication in the Deutsche Nationalbibliografie; detailed bibliographic data are available in the Internet at http://dnb.dnb.de/